Hoe ziet de procedure eruit als ik me inschrijf via de website?
Via de website kun jij je CV achterlaten en komt deze bij één van onze Consultants terecht. Binnen 10 werkdagen wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Dit telefonische gesprek Is met name bedoeld als kennismaking met elkaar en ter oriëntatie wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wanneer het telefonische gesprek als positief wordt ervaren, word je uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor. In het interview wordt dieper ingegaan op je achtergrond en ambities en samen met jou bepalen we welke organisatie binnen FMCG het beste bij jou past. Mocht er een passende stage of startersfunctie beschikbaar zijn dan stellen wij je direct voor bij de sollicitatieprocedure van deze opdrachtgever. Gedurende het proces begeleidt Leading Talent jou, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Ik heb meer dan 1 jaar werkervaring, waar kan ik dan terecht?
Binnen ons kantoor werken we met vier verschillende labels; voor elke fase in je carrière een passende benadering. Wat we met elkaar gemeen hebben is dat we alle vier opereren in FMCG en Retail. Echter focust ieder label zich op een verschillende doelgroep. Leading Talent richt zich op studenten en starters tot 1 jaar werkervaring, People Select Young Professional richt zich op Young Professionals met 1 tot 3 jaar werkervaring, People Select richt zich op professionals met 3 jaar werkervaring of meer en Günther en van Grinsven richt zich op senior management en directie niveau. Op deze manier kunnen we jou als kandidaat volgen gedurende je carrière en je in een adviserende rol bijstaan in het maken van belangrijke keuzes.

Staan alle vacatures op de website?
Ons actuele aanbod van stages en startersfuncties staat op de website. Soms komt het voor dat een vacature nog niet op de website staat of dat je er nog niet uit bent wat het beste bij je past. We denken graag met je mee en vinden het leuk om kennis te maken. Heb je dus interesse om je carrière in FMCG te starten;  schroom dan niet om even contact op te nemen met Leading Talent!

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een gesprek bij jullie op kantoor?
Een gesprek bij ons op kantoor is een competentiegericht diepte-interview, waarbij dieper ingegaan wordt op je achtergrond en ambities. Door middel van een open gesprek gaan wij samen met jou kijken welke organisatie het beste bij je past en in welke functie jij je krachten het beste kunt inzetten. Om goed voorbereid te zijn, zorg dat je onderstaande vragen kunt beantwoorden. 

Hoe groot is de kans op een stage/baan als ik bij jullie op gesprek kom?
Dat is moeilijk te voorspellen en kan per persoon verschillen. Samen met jou kijken we wat het beste bij jou past en wat aansluit op je achtergrond en ambities. Door een uitgebreid interview op kantoor kunnen wij nog beter onze ogen en oren voor je open houden en sneller met jou schakelen op het moment dat er iets voorbij komt. Als dat gebeurt dan nemen we direct contact met je op, maar houd ook zeker zelf onze website en Facebook pagina in de gaten. Mocht je een interessante vacature zien en wij hebben nog geen contact met je opgenomen, stuur ons dan gerust een mailtje. Ook als je andere banen in FMCG ziet en je wil graag sparren of advies, dan kun je ons altijd mailen. We kunnen niets garanderen, maar doen wel onze uiterste best om zo voor jou de (eerste) stap binnen FMCG en Retail mogelijk te maken.

Hoe snel kan ik starten in een stage of baan?
Het kan heel snel gaan maar gemiddeld duurt een sollicitatieprocedure één maand.

Hebben jullie ook functies buiten de FMCG branche?
Onze kennis en expertise ligt binnen de FMCG en Retail branche, maar we zijn steeds meer aan het groeien en aan het uitbreiden naar andere disciplines en branches, waaronder Human Resources, Consultancy en Private Equity.

Hebben jullie ook vacatures open bij Leading Talent zelf?
Ja! We zijn binnen ons kantoor altijd op zoek naar talent die het uiterste uit zichzelf wil halen. Lijkt het jou een uitdaging om in een jong team te werken, ervaring op te doen in recruitment en wil jij uitgedaagd worden voor een potje tafelvoetbal? Neem dan contact met ons op!

Hebben jullie ook bijbanen?
Als student is er  de mogelijkheid om Talent Scout te worden. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het aandragen van talent uit jouw studentenstad. Een flexibele bijbaan waarbij je ervaring op doet op het gebied van recruitment. Lijkt je dit interessant? Neem dan contact op met Roseline Sneep, Graduate Recruiter (rsneep@leadingtalent.nl / 06 83 17 69 07)

Hebben jullie een talent pool?
Elke kandidaat die zich bij ons aanmeldt, komt in onze talent pool terecht. Door middel van een (telefonisch) gesprek pakken we snel het contact weer op en weten we precies waar jij naar op zoek bent.

Zijn er kosten aan verbonden als ik me bij jullie inschrijf?
Nee, onze service is geheel gratis en vrijblijvend!

Waarom zou ik via Leading Talent solliciteren als ik ook direct bij het bedrijf van mijn voorkeur kan solliciteren?
Leading Talent biedt onafhankelijk advies en kijkt naar jou als individu en waar jouw kwaliteiten en krachten liggen. Doordat wij contact hebben met meer dan 100 organisaties binnen de branche, kunnen wij je goed adviseren en meenemen in de carrièremogelijkheden binnen FMCG en Retail. Gedurende het sollicitatieproces bereiden we je voor op de gesprekken en cases, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat onderscheidt jullie van andere recruitment bureaus?
Leading Talent onderscheidt zich door haar dedicated expertise en kennis binnen de FMCG en Retail branche. Daarnaast weten wij waar onze doelgroep naar op zoek is en kunnen we hier goed op inspelen. Wij werken aan de hand van een persoonlijke aanpak en wij geven de kandidaat onafhankelijk advies over wat de beste stap is binnen zijn of haar carrière.

Als ik via Leading Talent ergens geplaatst word, kom ik dan in dienst van Leading Talent of van de opdrachtgever?
Je komt in dienst van de opdrachtgever. Leading Talent bemiddelt tussen kandidaat en opdrachtgever, waardoor je onder de arbeidsvoorwaarden van jouw toekomstige werkgever valt en niet verbonden bent aan Leading Talent.